Hartcoherentie

Kom (meetbaar) dichterbij de kern van wie je echt bent...

Hoe klopt jouw hart?

In jouw hart zitten 40.000 neurale cellen die continu informatie sturen naar jouw brein. Op basis daarvan maak je keuzes, veel daarvan zijn onbewust. In onze maatschappij houden we er van om te denken dat ons hoofd de baas is, maar zoals je misschien in een yogales weleens hebt ervaren, als je energie in je hart brengt kan je perceptie op de wereld veranderen. Wat als de signalen die jij naar je hoofd stuurt coherent zijn, kort gezegd in balans met de rest van jouw systeem, ervaar je plotseling een diep gevoel van connectie met jezelf. 

Het beste nieuws? Je kan je hartcoherentie verbeteren door te oefenen en jouw voortgang is meetbaar met een speciale hartmeter. 

Wat is Hartcoherentie?

In jouw lichaam heb je drie bronnen van intelligenties, ik noem ze energiecentra. Deze drie centra: hoofd, hart en buik, hebben allemaal een eigen functie. Wetenschappers hebben ontdekt dat als deze centra goed communiceren er een staat van ‘coherentie’ ontstaat. In deze staat ervaar je gevoelens van vreugde, blijdschap, vrede en ontspanning. Jouw systeem is in balans. Je bent veerkrachtig en je vertrouwt op jezelf. Is deze communicatie minder, dan kan je bijvoorbeeld moeite hebben met het maken van keuzes, minder zelfvertrouwen hebben, het gevoel hebben dat je je droom niet naleeft, jezelf saboteren, het lastig om jezelf te motiveren en stress of angst ervaren. Kortom, op het moment dat jouw drie breinen niet goed samenwerken zal dit uiteindelijk resulteren in een verlies van hart- en zelfvertrouwen.

 

Wetenschappers hebben ontdekt dat wanneer het hart een coherent signaal afgeeft, heeft dit een veel groter effect op andere biologische systemen dan wanneer het een incoherent of chaotisch signaal afgeeft. Het hart kan er dus voor zorgen dat de andere systemen zich afstemmen op het hart.

Waarom zou je aan hartcoherentie willen werken?

Een hogere hartcoherentie helpt iemands potentiele kwaliteiten vrijkomen. Het benutten van de eigen kracht van de persoon. Als je in staat van hartcoherentie bent ervaar je dat je in balans bent. Het voelt alsof je meer energie hebt en je kan problemen makkelijker aan.

Daarnaast zijn er tal van (wetenschappelijke bewezen) toepassingen, hartcoherentie kan bijvoorbeeld ingezet worden bij auto-immuunziektes, slapeloosheid, faalangst, stress management, prikkelbaar darmsyndroom, migraine en terugkerende buikpijn. 

Een langdurig incoherent hartritme heeft op de lange termijn negatieve gevolgen voor de gezondheid en op korte termijn belemmert het je een optimaal te presteren. 

Wat bedoel je dan met meetbaar dichtbaar tot de kern komen?

Hartcoherentie is meetbaar door middel van biofeedback apparatuur. Je kan dan live zien hoe gedachten en emoties het hart en zenuwstelsel beïnvloeden. Het werkt dus als een soort spiegel. Vaker in een staat van hartcoherentie komen is ook een kwestie van oefenen. Met de apparatuur kan je hierin vooruitgang zien. Overigens gebruiken niet al mijn klanten de apparatuur, omdat je de vooruitgang hoogstwaarschijnlijk zelf ook opmerkt!

Wat gaan we doen op deze avond?

De avond is bedoeld om jouw kennis te laten maken met hartcoherentie. Wat dat is, maar ook over wat het voor jou kan doen. 

Praktische informatie

  • Wanneer? Er staan nu twee avonden gepland; Vrijdag 29 september van 16.30-18.00 uur of Vrijdag 24 november van 16.30-18.00 uur. Wil je graag maar komt dit niet uit? Laat het even weten en dan houden we je op de hoogte als er een nieuwe avond wordt gepland.
  • Waar? Oostzaanstraat 128 in Amsterdam
  • Kosten? 25 euro per persoon (incl. borrelhapje en een drankje)
  • De avond gaat door bij 3 deelnemers en er zijn maximaal 7 deelnemers.

"Nina geeft je zoveel vertrouwen, werkt met hele fijne opdrachten waarbij je echt mag voelen en ervaren, waardoor je dichter bij jezelf komt. De visualisatie was fantastisch!"