Interview met Eline | over jezelf zijn op werk

Aan de ene kant wil je jezelf zijn op werk, aan de andere kant wil je professioneel blijven. Maar waar ligt die grens eigenlijk? En is het niet zo dat je meer te brengen hebt op het moment dat je helemaal jezelf bent?

In deze nieuwe aflevering praat ik met Eline over jezelf zijn op werk. Ze vertelt onder andere over de tijd dat ze in Duitsland werkte, een periode waarin ze, zoals ze zelf zegt, juist niet zichzelf was. Hierover zegt ze: “Op het moment dat ik daar iets relaxter was geweest, me iets minder had aangepast, was ik waarschijnlijk ook effectiever geweest in mijn werk. Juist nu ik mezelf accepteer zoals ik ben en authentiek durf te zijn, ook op werk, groei ik veel meer als mens, zijn de connecties die ik opbouw nog waardevoller en voeg ik – denk ik – een stuk meer waarde toe.”

Luister m nu:

Share:

Laatste berichten

Leven met een hoofdletter L

Over leven met een hoofdletter L

Van de onderkant van mijn voeten tot aan het topje van mijn hoofd, daar besta ik. Alles wat ik nu ben, op dit moment is daar. Het was een lange reis om hier te komen. Ik leefde in het verleden, in de toekomst, maar zelden in het nu.

Controle

Etiquette & controle

Controle verliezen lijkt het allerergste wat ons kan overkomen. Maar zijn we niet compleet doorgeslagen in onze hang naar controle? Op maatschappelijk vlak, in de vorm van eindeloze regels, controle en handhaving. Maar ook persoonlijk. Het niet weten is geen optie meer. We willen het zo snel mogelijk oplossen en de controle terugpakken. Want dan is het ongemak weg. Controle lijkt een strategie om weg te lopen en te bagatelliseren dat we het misschien op onze manier willen doen. Voor mij was het antigif om te beginnen met meer vragen te stellen. Want regels zouden er moeten zijn om een systeem waarin jij gelooft te ondersteunen. Een persoonlijk verhaal over de afgelopen jaren.

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: