Intuïtie bij het maken van lastige keuzes

"Een keuze hoeft niet perfect te zijn, perfectie bestaat niet. Maar de keuze die je maakt, de stap die je vooruit zet, leidt weer tot nieuwe mogelijkheden. Ook al stap je een keer mis, juist omdat je het gedaan hebt, krijg je weer een nieuw perspectief. Ik denk dat dat de grootste winst is die het maken van die stap oplevert." - Wendy
Intuïtie bij lastige keuzes

In deze aflevering spreek ik met Wendy, die 2 jaar geleden samen met haar man en twee kinderen naar België is verhuisd. Ze deden dat voor zijn baan en dat was best een lastige keuze, want Wendy is zelf ook best ambitieus en wil zelf ook graag blijven werken. Gelukkig vond ze al voor de definitieve verhuizing een baan bij de Belgische financiële toezichthouder en ondanks COVID begon het gezin zich langzaam te settelen. Totdat Arjen, haar man, een paar maanden geleden op een avond casual de vraag stelde: “lieverd, wat zou je ervan vinden om naar Boston te verhuizen?”

In deze aflevering heb ik het met Wendy over het maken van lastige keuzes, hoe je bij je eigen waarden blijft en hoe haar intuïtie en ratio reageerde op al deze veranderingen. Want wat heb je eigenlijk nodig om in het onbekende te springen? Durf je jouw intuïtie te volgen en is er voldoende vertrouwen dat je op je plek terecht komt?

Meer weten over Wendy? Volg haar hier op LinkedIn en Instagram. Het programma waar we het tijdens de podcast over hebben is het Empowervrouw programma, meer informatie vindt je hier!

Share:

Laatste berichten

Leven met een hoofdletter L

Over leven met een hoofdletter L

Van de onderkant van mijn voeten tot aan het topje van mijn hoofd, daar besta ik. Alles wat ik nu ben, op dit moment is daar. Het was een lange reis om hier te komen. Ik leefde in het verleden, in de toekomst, maar zelden in het nu.

Controle

Etiquette & controle

Controle verliezen lijkt het allerergste wat ons kan overkomen. Maar zijn we niet compleet doorgeslagen in onze hang naar controle? Op maatschappelijk vlak, in de vorm van eindeloze regels, controle en handhaving. Maar ook persoonlijk. Het niet weten is geen optie meer. We willen het zo snel mogelijk oplossen en de controle terugpakken. Want dan is het ongemak weg. Controle lijkt een strategie om weg te lopen en te bagatelliseren dat we het misschien op onze manier willen doen. Voor mij was het antigif om te beginnen met meer vragen te stellen. Want regels zouden er moeten zijn om een systeem waarin jij gelooft te ondersteunen. Een persoonlijk verhaal over de afgelopen jaren.

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: