Intuïtie bij het maken van lastige keuzes

"Een keuze hoeft niet perfect te zijn, perfectie bestaat niet. Maar de keuze die je maakt, de stap die je vooruit zet, leidt weer tot nieuwe mogelijkheden. Ook al stap je een keer mis, juist omdat je het gedaan hebt, krijg je weer een nieuw perspectief. Ik denk dat dat de grootste winst is die het maken van die stap oplevert." - Wendy
Intuïtie bij lastige keuzes

In deze aflevering spreek ik met Wendy, die 2 jaar geleden samen met haar man en twee kinderen naar België is verhuisd. Ze deden dat voor zijn baan en dat was best een lastige keuze, want Wendy is zelf ook best ambitieus en wil zelf ook graag blijven werken. Gelukkig vond ze al voor de definitieve verhuizing een baan bij de Belgische financiële toezichthouder en ondanks COVID begon het gezin zich langzaam te settelen. Totdat Arjen, haar man, een paar maanden geleden op een avond casual de vraag stelde: “lieverd, wat zou je ervan vinden om naar Boston te verhuizen?”

In deze aflevering heb ik het met Wendy over het maken van lastige keuzes, hoe je bij je eigen waarden blijft en hoe haar intuïtie en ratio reageerde op al deze veranderingen. Want wat heb je eigenlijk nodig om in het onbekende te springen? Durf je jouw intuïtie te volgen en is er voldoende vertrouwen dat je op je plek terecht komt?

Meer weten over Wendy? Volg haar hier op LinkedIn en Instagram. Het programma waar we het tijdens de podcast over hebben is het Empowervrouw programma, meer informatie vindt je hier!

Share:

Laatste berichten

Balans tussen contrasten | Interview met Magdalena Matei

Als we haar vragen voor de podcast zegt ze ja, omdat ze het ziet als een moment van reflectie. Ze heeft zichzelf in haar leven vaak genoeg opnieuw moeten uitvinden. Geboren in Roemenië heeft ze op haar 18e al twee levens achter de rug; voor en na de val van het communisme. Eenmaal in Nederland moet ze eerst werken voordat ze aan haar studie kan beginnen en ook haar werkende leven ziet er gevarieerd uit, van consultant tot een eigen onderneming naar werken voor een stichting. Wendy en ik willen haar graag spreken over de waarde van dingen, die niet altijd in geld uit te drukken is. Maar uiteindelijk wordt het een gesprek dat gaat over geluk hebben en opzoeken, jezelf steeds opnieuw uitvinden en hoe je dat doet, en over het belang van community’s. Een prachtig gesprek met Magdalena Matei.

Podcast over het anders doen

Heb je een miljoen nodig om waarde toe te voegen?

In deze aflevering spreken Wendy en Nina over wat succes eigenlijk is. Want gaat dat alleen maar over geld? We vragen ons af of het ook anders kan (ja), wat je zou doen met een miljoen en of je dat miljoen ook daadwerkelijk nodig hebt om het anders te gaan doen. Spoiler: nee natuurlijk niet, maar hoe dan wel?

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: