Over Bewust Leiderschap

Alleen constateren wat er mis is, is niet gevoeg. Willen we ook echt iets veranderen, dan hebben we bewust leiderschap nodig. In deze aflevering neem ik je mee naar de kern van mijn missie: meer bewust leiderschap in het bedrijfsleven. Maar wat is bewust leiderschap eigenlijk? En hoe kan jij dit meer integreren in je leven?

Voor mij is bewust leiderschap leidinggeven, in eerste instantie aan jezelf, waarbij je aanwezig bent. Je opereert vanuit je kern, dat betekent dat je in je eigen lichaam bent gezakt, je weet wat je voelt en vanuit daar ontstaat er een helderheid in de besluiten die je neemt. Je combineert de weg van de wil en de weg van de overgave, zodat je de weg van bewustzijn gaat bewandelen en vanuit daar breekt je perspectief opeens open.

Overigens is dit niet alleen iets dat ik hebt ervaren, dit heeft ook een wetenschappelijke onderbouwing. Wetenschappers ontdekten dat op het moment dat er meer ruimte is voor opmerkzaamheid in zowel je lichaam als je gevoel, ga je coherenter leven en verruimt letterlijk je perspectief. Je bent daadwerkelijk creatiever, innovatiever, empathische etcetera.

Alles weten over mijn methode voor bewust leiderschap?

Luister de podcast hier:

Share:

Laatste berichten

Leven met een hoofdletter L

Over leven met een hoofdletter L

Van de onderkant van mijn voeten tot aan het topje van mijn hoofd, daar besta ik. Alles wat ik nu ben, op dit moment is daar. Het was een lange reis om hier te komen. Ik leefde in het verleden, in de toekomst, maar zelden in het nu.

Controle

Etiquette & controle

Controle verliezen lijkt het allerergste wat ons kan overkomen. Maar zijn we niet compleet doorgeslagen in onze hang naar controle? Op maatschappelijk vlak, in de vorm van eindeloze regels, controle en handhaving. Maar ook persoonlijk. Het niet weten is geen optie meer. We willen het zo snel mogelijk oplossen en de controle terugpakken. Want dan is het ongemak weg. Controle lijkt een strategie om weg te lopen en te bagatelliseren dat we het misschien op onze manier willen doen. Voor mij was het antigif om te beginnen met meer vragen te stellen. Want regels zouden er moeten zijn om een systeem waarin jij gelooft te ondersteunen. Een persoonlijk verhaal over de afgelopen jaren.

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: