Over echt bij jezelf blijven: hoe werkt het met jouw drie breinen?

We vinden het lastig om bij onszelf te blijven, omdat we leven in een maatschappij waarin externe validatie zo ontzettend belangrijk is geworden. En daar is op zich niets mis mee, als we maar niet vergeten dat we OOK nog een ervaring hebben in ons eigen lichaam. We horen zo vaak dat gevoelens minder belangrijk zijn dat argumenten. Maar gevoelens kunnen soms enorm belangrijk zijn, omdat ze invloed hebben op hoe jouw brein werkt en kleur geven aan jouw perceptie op de wereld. In deze aflevering vertel ik je precies hoe dit zit!
Drie breinen

In deze aflevering neem ik je mee hoe ik omga met mijn intuïtie op werk, hoe moeilijk dat soms is, zeker als er geen rationele argumenten te bekennen zijn. Want soms voelen we allemaal wel dingen aan, maar durven we er ook naar te handelen?

Maar voordat ik vertel hoe ik mijn casus heb opgelost neem ik je mee in de drie breinen die je hebt in je lichaam, en hoe dat vanuit de wetenschap precies werkt. En wat intuïtie eigenlijk is als je er op die manier naar kijkt.

Share:

Laatste berichten

verbinding met de natuur

Verbinding met jezelf en de natuur

De ultieme manier om te verbinden met jezelf en de natuur? Wij deden dat op een eiland midden op de Vinkeveense plassen; met elkaar, met de natuur (en de volle maan) en met een prachtig programma.

Intuïtie bij lastige keuzes

Intuïtie bij het maken van lastige keuzes

“Een keuze hoeft niet perfect te zijn, perfectie bestaat niet. Maar de keuze die je maakt, de stap die je vooruit zet, leidt weer tot nieuwe mogelijkheden. Ook al stap je een keer mis, juist omdat je het gedaan hebt, krijg je weer een nieuw perspectief. Ik denk dat dat de grootste winst is die het maken van die stap oplevert.” – Wendy

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: