Heb je een miljoen nodig om waarde toe te voegen?

In deze aflevering spreken Wendy en Nina over wat succes eigenlijk is. Want gaat dat alleen maar over geld? We vragen ons af of het ook anders kan (ja), wat je zou doen met een miljoen en of je dat miljoen ook daadwerkelijk nodig hebt om het anders te gaan doen. Spoiler: nee natuurlijk niet, maar hoe dan wel?
Podcast over het anders doen

Eerder sprak Nina Wendy al als gast, maar vanaf deze aflevering is ze officieel co-host van de show; dus welkom Wendy 🙂

Het anders doen

We trappen af met de vraag aan Wendy, wat bedoelen we eigenlijk met “het anders doen”? Nina geeft daarbij aan: “Voor mij geldt dat het anders willen doen namelijk geen doel an sich is, maar op een gegeven moment ben ik gaan kijken; wat is belangrijk voor mij en hoe kan ik de dingen meer op mijn manier doen? En toen kreeg ik van de omgeving terug van goh, jij doet de dingen zo anders en je doet het op een andere manier. Maar om daar te komen moest ik mezelf eerst vragen stellen zoals: wat is succes eigenlijk? En dus ook: Wat is succes voor MIJ en dus niet voor de omgeving? Daarom wilde ik jou vragen om deze aflevering te starten met antwoord op de vraag: wat is succes voor jou?”

Een blanco vel

Ook Wendy heeft hierin een hele reis gemaakt. In het begin van de aflevering vertelt ze over haar achtergrond en haar werk, totdat haar man haar vroeg om te emigreren: eerst naar België en nu naar Boston.

Het resultaat was een blanco vel voor haar. Ze zegt daarover: “Voor mijn gevoel is het alsof allerlei laagjes die ik gedurende mijn werktijd studententijd allemaal erop heb geplakt. Dat is hoe ik moet werken. Dit is hoe ik moet reageren. Dit is ook niet. We denken misschien zelfs wel een beetje zo de weg. Het is wel best wel hardnekkig. Ik kan het ook vergelijken met tien lagen oud behang. Het duurt even voordat het is losgeweekt. En ik merkte dat het best verleidelijk was om terug te gaan naar een werkgever. Want dan doe je ‘s ochtends je laptop open en dan is er een mail in de e-mail en inbox met allemaal mailtjes. En dan iets gaat doen en dan heb je je dag gevuld. En die invulling heb ik nu niet.”

De rijdende trein

De metafoor die Wendy gebruikt is die van een rijdende trein. “We worden van kinds af aan getraind: leren op school een studie doen. Hopelijk vind je dan iemand, denk je misschien na over of er wel of geen kinderen komen en als die er dan zijn dan is het huis wat klein. Je koopt een groter huis kopen, met tuin, en dan zit je daar. En de mensen om ons heen van dertig en veertig zitten al een aantal jaar op die trein en denken nu oké.” 

En dat is meestal het moment dat mensen vragen beginnen te stellen. En dat doen wij in deze aflevering ook. Want er is betaald werk, werk dat we meestal als werk zien. Maar er is ook onbetaald werk, werk wat vaak enorm veel waarde toevoegt. Misschien wel de olie die een gezin of een maatschappij draaiende houdt. 

De definitie van succes is persoonlijk

En als je in dat licht de vraag probeert te beantwoorden wat succes nou eigenlijk is, blijkt dat bijna een onmogelijke vraag. Waarom? Omdat deze zo persoonlijk is! Hier delen Nina en Wendy hun persoonlijke verhalen over, want zij doen het beiden net iets anders dan de rest.

Dus luister m hier vooral:

Het event: Een Verrukkelijk Verfrissende Vrijdag

Wil je hier verder mee aan de slag? Aan het einde van de podcast vertellen we over het event dat we organiseren. En jij hebt ook de kans om naar de eerste editie van de Verrukkelijk Verfrissende Vrijdagen te komen:

  • OMARM de OVERTUIGING dat VERANDERING binnen JOUW handbereik ligt  
  • ONTDEK hoe je jouw PASSIE en UNIEKE WAARDE samen kan brengen, zodat jij IMPACT kan maken
  • ONTMOET jouw MEDE-CHANGEMAKERS!

Hier vind je alle informatie en kan je je aanmelden!

Share:

Laatste berichten

Balans tussen contrasten | Interview met Magdalena Matei

Als we haar vragen voor de podcast zegt ze ja, omdat ze het ziet als een moment van reflectie. Ze heeft zichzelf in haar leven vaak genoeg opnieuw moeten uitvinden. Geboren in Roemenië heeft ze op haar 18e al twee levens achter de rug; voor en na de val van het communisme. Eenmaal in Nederland moet ze eerst werken voordat ze aan haar studie kan beginnen en ook haar werkende leven ziet er gevarieerd uit, van consultant tot een eigen onderneming naar werken voor een stichting. Wendy en ik willen haar graag spreken over de waarde van dingen, die niet altijd in geld uit te drukken is. Maar uiteindelijk wordt het een gesprek dat gaat over geluk hebben en opzoeken, jezelf steeds opnieuw uitvinden en hoe je dat doet, en over het belang van community’s. Een prachtig gesprek met Magdalena Matei.

Leven met een hoofdletter L

Over leven met een hoofdletter L

Van de onderkant van mijn voeten tot aan het topje van mijn hoofd, daar besta ik. Alles wat ik nu ben, op dit moment is daar. Het was een lange reis om hier te komen. Ik leefde in het verleden, in de toekomst, maar zelden in het nu.

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: