Over Bewust Leiderschap

Alleen constateren wat er mis is, is niet gevoeg. Willen we ook echt iets veranderen, dan hebben we bewust leiderschap nodig. In deze aflevering neem ik je mee naar de kern van mijn missie: meer bewust leiderschap in het bedrijfsleven. Maar wat is bewust leiderschap eigenlijk? En hoe kan jij dit meer integreren in je leven?

Voor mij is bewust leiderschap leidinggeven, in eerste instantie aan jezelf, waarbij je aanwezig bent. Je opereert vanuit je kern, dat betekent dat je in je eigen lichaam bent gezakt, je weet wat je voelt en vanuit daar ontstaat er een helderheid in de besluiten die je neemt. Je combineert de weg van de wil en de weg van de overgave, zodat je de weg van bewustzijn gaat bewandelen en vanuit daar breekt je perspectief opeens open.

Overigens is dit niet alleen iets dat ik hebt ervaren, dit heeft ook een wetenschappelijke onderbouwing. Wetenschappers ontdekten dat op het moment dat er meer ruimte is voor opmerkzaamheid in zowel je lichaam als je gevoel, ga je coherenter leven en verruimt letterlijk je perspectief. Je bent daadwerkelijk creatiever, innovatiever, empathische etcetera.

Alles weten over mijn methode voor bewust leiderschap?

Luister de podcast hier:

Share:

Laatste berichten

Balans tussen contrasten | Interview met Magdalena Matei

Als we haar vragen voor de podcast zegt ze ja, omdat ze het ziet als een moment van reflectie. Ze heeft zichzelf in haar leven vaak genoeg opnieuw moeten uitvinden. Geboren in Roemenië heeft ze op haar 18e al twee levens achter de rug; voor en na de val van het communisme. Eenmaal in Nederland moet ze eerst werken voordat ze aan haar studie kan beginnen en ook haar werkende leven ziet er gevarieerd uit, van consultant tot een eigen onderneming naar werken voor een stichting. Wendy en ik willen haar graag spreken over de waarde van dingen, die niet altijd in geld uit te drukken is. Maar uiteindelijk wordt het een gesprek dat gaat over geluk hebben en opzoeken, jezelf steeds opnieuw uitvinden en hoe je dat doet, en over het belang van community’s. Een prachtig gesprek met Magdalena Matei.

Podcast over het anders doen

Heb je een miljoen nodig om waarde toe te voegen?

In deze aflevering spreken Wendy en Nina over wat succes eigenlijk is. Want gaat dat alleen maar over geld? We vragen ons af of het ook anders kan (ja), wat je zou doen met een miljoen en of je dat miljoen ook daadwerkelijk nodig hebt om het anders te gaan doen. Spoiler: nee natuurlijk niet, maar hoe dan wel?

Een keer meepraten in de podcast?

Laat hier je gegevens achter: